Bästa Åtelbelysning: Bäst i Test ([year])

SKRIVEN AV Hitta Jakt  |  Verktyg, Produktguide 

atelbelysning-pa-natten

Åtelbelysning är avgörande för att jaga vildsvin framgångsrikt på natten. Det finns olika typer av åtelbelysning som uppfyller de olika kraven som ställs på jakten, så det är viktigt att veta vilken typ som passar dig bäst.

Några av de bästa alternativen för vildsvinsjakt på marknaden idag inkluderar LED-lampor och Infraröda lampor, som erbjuder en möjlighet att lysa upp området utan att skrämma bort djuren. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar så ta tid att undersöka dessa innan du köper en åtelbelysning. Fundera också på vilken räckvidd du behöver samt lyktor med justerbara styrka eftersom det kan vara användbart när man jagar i olika miljöer.

För mer bakgrundinformation inför ditt köp kan du kolla in vår köpguide.

1. Gyttorp Åtelbelysning 3W LED Dimbar

Bäst i Test Åtelbelysning

Gyttorp Åtelbelysning 3W LED Dimbar

SPECIFIKATIONER:

Energi: 12V Batteri (via 12V-klämmor)

Funktionalitet: Rörelsesensor, dimmer

FÖRDELAR:

 • Enkel att montera vart som helst
 • Fungerar med vanligt V12-batteri
 • Dimbar
 • NACKDELAR:

 • Lite dyrare alternativ
 • Batteri ingår inte
 • Robust Och Multifunktionell Åtelbelysning Med Dimmer

  Gyttorps Åtelbelysning är ett bra alternativ för den som söker en smidig, kompakt och lätt att installera åtelbelysning. Den består av tre LED-celler som producerar 3W LED-grönt ljus, vilket gör det perfekt för att lysa upp ett område utan att skrämma bort vildsvinen. V12-batteri kopplas till de medföljande V12-klämmorna, så kan lampan belysa området när djuren närmar sig.

  Det hjälper också att den har dimmerfunktioner som ger användaren valmöjligheten att justera styrkan på belysningen. Med rätt placering kan Gyttorps Åtelbelysning lysa upp 40-50 kvadratmeter mörker, vilket gör det till ett utmärkt val för dig som letar efter en mindre och bekväm åtelbelysning.

  bäst i test logo dark

  2. Hunter Baitlight

  Bästa Åtelbelysning Med Solceller

  Hunter Baitlight

  SPECIFIKATIONER:

  Energi: Solceller

  Funktionalitet: Skymningsrelä, rörelsedetektor

  FÖRDELAR:

 • Prisvärd
 • Solcellsdriven
 • Både rörelsedetektor och skymningsrelä
 • NACKDELAR:

 • Kan inte laddas med externt batteri
 • Solcellsdriven Och Smidig Åtelbelysning

  Hunters Baitlight Åtelbelysning är ett smidigt och prisvärt alternativ för dig som letar efter effektiv belysning. Tack vare den solcell som sitter på baksidan av lampan krävs det ingen extern strömkälla, vilket gör att du kan sätta upp lamporna vart som helst. Varenda lampa har 36 lysdioder som ger ett starkt ljus, vilket gör att du kan belysa ett stort område.

  Den har också en rörelsedetektor och skymningsrelä för extra effektivitet. Trots alla dessa funktioner till ett bra pris finns det dock en nackdel - Hunters Baitlight Åtelbelysningen fungerar endast med solljus, så att hålla den igång kräver att du regelbundet ser till att den får lite solljus.

  Mange Komplett Monteringssats För Foderplats

  SPECIFIKATIONER:

  Energi: Batteri (ingår ej)

  Funktionalitet: Ställbar galge för tunnor, Skymningsrelä, vinch

  FÖRDELAR:

 • Fullständigt paket
 • Lättmonterat
 • NACKDELAR:

  • Dyrare än annan åtelbelysning

  Stort Paket För Åtelbelysning Och Foderplats

  Om du letar efter ett färdigt paket för åtelbelysning som är enkelt att montera upp kan Manges vara något för dig. Det här paketet innehåller allt som behövs för att sätta ihop din egna foderplats och åtelbelysning: toppkronan med själva belysningen, kraftiga vinchar med fästen och talja, batteriplatta, skruvsats och skymningsrelä.

  Allt detta till ett relativt bra pris. Du behöver bara köpa tillfogstunnor och spridare samt batteri och sedan är du redo att sätta igång med byggandet av din personliga åtelbelysning.

  Åtelbelysning - Köptips

  När du letar efter den bästa åtelbelysningen, är det viktigt att se till att produkten har god kvalitet och modern design. Om du som många andra endast får jaga under helgerna eller på dina semesterdagar, vilket ofta bara blir nattetid, så vill man ha ut sitt max med hjälp av en lampa av maximal kvalité. Låt oss ta en titt på vilka egenskaper som gör den bästa åtelysningslampan till just de bästa!

  Färgval På Åtelbelysning

  Att välja rätt ljusfärg för din åtelbelysning är avgörande för att få ett effektivt resultat. De flesta jägare använder grönt ljus för att jaga vildsvin, men den bästa ljusfärgen är egentligen röd. Det beror på att dikromatiska djur – som svin – har svårt att se färger med längre våglängder. Fördelen med det röda ljuset är dess höga kontrast, men det betyder också att det kan uppmärksamma en vildsvin om de ser det. Därför rekommenderas ofta grön färg, eftersom mänskliga ögon har en trichromatisk syn och kan urskilja det bättre än rött.

  Batteri & Energi

  För att få åtelbelysningen att fungera behöver du ett batteri. De flesta lampor måste köpas separat, men i vissa fall ingår det redan i lampans konstruktion. Om du letar efter en lampa som kan laddas även utan extern generator eller batteri, så finns det belysningsmöjligheter med solceller på marknaden. Det här är perfekt för att jaga djur som stannar ute sent på natten och utan tillgång till ström. Kom dock ihåg att under vinterhalvåret kan soltimmarna vara begränsade och dessutom finns inte alltid solljus, vilket kan göra det svårt att helt förlita sig på solceller.

  Dimbart Ljus

  Att använda dimbar ljusförmåga är en kraftfull strategi för jakt. När svinen blir mer pressade blir de mer medvetna om små förändringar och det är därför viktigt att vara försiktig när du belyser området. Först bör du hitta den pressade svinen med ett lågt ljus, sedan öka intensiteten gradvis innan du tar skottet. Om du inte använder dimbar teknik och plötsligt tänder upp hela området kan det vara farligt och skrämma iväg de pressade svinen. Det är alltså bäst att använda en dimmerströmbrytare eller en belysning som kan regleras med en fjärrkontroll. På så vis kan ljusintensiteten justeras till rätt nivå utan att störa de pressade djuren.

  Rörelsedetektor & Skymningsrelä

  En bra funktion att ha i en åtelbelysning är rörelsedetektor, som kommer att aktivera lampan när ett djur närmar sig inom ett visst avstånd. På så vis kan du spara energi och ha bättre kontroll över när åtelbelysningen ska användas. Skymningsrelä är en annan bra funktion, som kommer att aktivera ljuset automatiskt då det blir tillräckligt mörkt ute. Detta sparar minskar risk för onödig energiförbrukning och belyser området precis då det behövs.

  Sammanfattningsvis Om Åtelbelysning

  Nu har vi gått igenom den bästa åtelbelysningen som vi har testat i vårt test, samt gett dig en övergriplig förståelse över de olika modellernas för- och nackdelar. Vi har framför allt utvärderat våra toppval utifrån de faktorer som vi nämnt i ovan köpguide, men ofta testar vi produkterna mot varandra i ett direkt test för att upptäcka styrkor och svagheter.

  Vi hoppas att du med hjälp av denna information kan ta ett mer informativt val ditt köp av åtelbelysning, oavsett vad dina personliga behov än må vara.

  Vår Testprocess

  Marknadsanalys

  01

  Vi använder ett AI-baserat analysverktyg för att söka igenom tusentals kundrecensioner på en rad olika webshoppar och marknadsplatser för att hitta klagomål och beröm.

  Vi samlar data från internationella aktörer såsom Amazon och Trustpilot, men även hos svenska aktörer såsom Pricerunner, Prisjakt såväl som specifika webshopar där produkterna säljs.

  Expertomdömen

  02

  Med många erfarenhet inom diverse olika fisketekniker och fiske runt om i Sverige och Europa har vi som tur tillgång till ett gäng erfarna fiskare som vi kan fråga närmare kring vad de tycker om utrustningen.

  Test Av Produkter

  03

  I vissa fall äger vi själva den utrustning som vi testat i denna guide, men om inte så är fallet försöker vi alltid få feedback direkt från någon som gör det. I vissa fall har vi också fått känna på produkten hos återförsäljare.