Bästa Eftersökslampa: Bäst i Test ([year])

SKRIVEN AV Hitta Jakt  |  Verktyg, Produktguide 

eftersokslampa-for-jakt

Om du skadat ett vilt djur som en älg eller ett rådjur allvarligt, är det ditt ansvar att hitta och skjuta det, även om det är mörkt ute. För att göra det enklare för dig att hitta det skadade djuret, är det viktigt att ha en bra ficklampa.

Oavsett om du jagar på natten, söker efter djur efter solnedgången eller går runt i jakttältet, är en bra ficklampa en viktig del av din jaktutrustning. För att hjälpa dig att välja rätt ficklampa har vi granskat hundratals produkter och listat de bästa och mest kraftfulla LED-ficklamporna som finns tillgängliga. Vi har också inkluderat köptips för att hjälpa dig att hitta rätt ficklampa för dina behov.

För mer bakgrundinformation inför ditt köp kan du kolla in vår köpguide.

1. NewTORCH T5G 2.0

Bäst i Test Eftersökslampa

NewTORCH-T5G-2.0

SPECIFIKATIONER:

Ljuseffekt: 1200 lumen (vit), 170 lumen (grön)

Batteritid: 195-250 minuter

Vikt: 165 gram

FÖRDELAR:

 • Prisvärt eftersökskit
 • Enkelt val av ljusets färg
 • Kraftfullt ljus med bra belysningsavstånd
 • NACKDELAR:

  • Begränsad batteritid

  Fullständigt Eftersökskit Med All Funktionalitet Du Behöver

  NewTORCH T5G 2.0 är ett bra val för dig som letar efter en kraftfull och smidig eftersökslampa till en rimlig pris. Paketet innehåller en stark och kompakt eftersökslampa, ett fäste för att montera den på ditt vapen, uppladdningsbara batterier och laddare, samt en fjärrströmbrytare - allt du behöver för en lyckad jakt.

  Ljuset är mycket kraftfullt och kan skapa upp till 1200 lumen, vilket gör att du kan se bra på upp till 265 meter avstånd. Du kan även växla mellan vitt och grönt ljus för att inte skrämma bort bytet. Det finns också två ljuslägen för att förlänga batteritiden. Designen är kompakt och enkel att förvara, samtidigt som enheten är slagtålig och klarar vatten och fukt väl.

  bäst i test logo dark

  2. Nitecore MH25GT Hunting Kit

  Näst Bäst i Test Eftersökslampa

  Nitecore-MH25GT-Hunting-Kit

  SPECIFIKATIONER:

  Ljuseffekt: 1000 lumen (vit)

  Batteritid: 60-2160 minuter

  Vikt: 143 gram

  FÖRDELAR:

 • Helt eftersökskit med fodral
 • Många ljusinställningar med bra batteritid
 • Mycket bra belysningsavstånd
 • NACKDELAR:

  • Ganska snävt ljus

  Kraftfull Eftersökslampa Med Avancerad Och Batterisparande Funktionalitet

  Nitecores MH25GT Hunting kit är ett bra val för dig som jagar och letar efter en kraftfull eftersökslampa. Kitet innehåller allt du behöver för att använda lampan under olika jaktsituationer, inklusive ett vapenfäste, fjärrlösare och batterier. Det kommer även med två olika filter (rött och grönt) och ett fodral för att förvara det hela när du inte använder det.

  Skillnaden mellan detta kit och NewTORCH-alternativet är att det inte har en inbyggd grön lampa, utan använder istället ett separat filter för att producera grönt eller rött ljus. Ljusstrålen är också lite snävare än många andra modeller, men ger dig ett imponerande belysningsavstånd på 452 meter. Batteritiden kan variera från 60 minuter på högsta styrkan till 36 timmar på lägre ljusstyrka.

  3. Jaktkit Hunting Flashlight L2 G/W

  Bästa Kraftfulla Eftersökslampa

  Jaktkit-Hunting-Flashlight-L2-GW

  SPECIFIKATIONER:

  Ljuseffekt: 600 lumen (vit)

  Batteritid: 180 minuter

  Vikt: 120 gram

  FÖRDELAR:

 • Prisvärd
 • Liten och smidig design
 • Brett ljusfält
 • NACKDELAR:

  • Inte samma styrka i ljuset som premium-alternativ

  Prisvärd Och Kompakt Eftersökslampa Som Får Jobbet Gjort

  Jaktkits Hunting Flashlight är ett bra val för dig som letar efter ett billigare alternativ till en eftersökslampa. Den har en bredare ljusfält än deras klassiska eftersökslampa, vilket gör att du ser din omgivning bättre. Ljuset är 600 lumen starkt och det ger ett belysningsavstånd på 150 meter, vilket är bra med tanke på priset. Det kanske inte är lika starkt som andra alternativ, men det är mer än vad som behövs för att jaga vilt i skogen.

  Den har både vit och grönt ljus och det medföljer batterier, ett pipfäste och en taktisk fjärrströmsbrytare. Batteritiden är omkring 3 timmar, vilket är tillräckligt för jakt på natten. Överlag är det ett bra alternativ för den som inte är ute efter en eftersökslampa av premiumkvalitet och som istället letar efter ett billigare men ändå kraftfullt eftersöksalternativ. Plus att den är bland de lättare och mer kompakta alternativen på marknaden.

  Vad Är En Eftersökslampa?

  Det kan vara svårt att förstå skillnaden mellan en eftersökslampa och en jaktlampa. Men i korthet är det samma sak, det handlar om ficklampor med teknik som hjälper dig se bättre i mörkret. Men skillnaden är att en jaktlampa är speciellt använd för jakt. Detta innebär att det är viktigt att det ljuset inte skrämmer bort viltet under jakten, så grönt ljus är att föredra. Men många av modellerna idag har både vitt och grönt ljus, vilket gör att de kan användas både som eftersökslampa och jaktlampa.

  Eftersökslampa - Köptips

  För att veta vilken eftersökslampa som passar dig bäst är det viktigt att förstå skillnaden mellan olika modeller. Faktorer man ska ha i åtanke inkluderar:

  Ljusstyrka

  Enkelt uttryckt är lumen ett mått på ljusstyrka. Ta en titt på diagrammet nedan för att förstå hur ljusstyrkan varierar inom detta intervall.

  Ljusstyrka i lumen

  • Upp till 10: Ett perfekt ljus för nära uppgifter som matlagning, inspektion av utrustning och läsning.
  • 11 - 50: Med en svag stråle kan du belysa din direkt omgivning men inte mycket annat.
  • 50 - 200: En mellanhög styrka är perfekt för promenader runtom i campen eller andra liknande upplevelser.
  • 200 - 500: Mellanhögt ljus kommer att hjälpa dig spåra blodspår snabbare och mer effektivitet!
  • 500 - 1 000 : Högre intensitet, detta ska vara riklig nog för att ta sig en spaning på djur från betydlig hönndre meter bort!
  • 1 000 - 2 000: Intensiv ljusstyrka för militär verksamhet och sök- och räddningsinsatser.
  • 2 000-4 000: Exceptionellt ljusstarkt, lika starkt som de flesta bilstrålkastare.
  • 4 000+: Otroligt stark belysning utformad för att hantera de svåraste situationerna.

  Avstånd

  En ficklamps kaststräcka är det längsta avstånd som ljuset från ficklampan kan nå. Det brukar mätas i meter. Om du till exempel har en ficklampa med en kaststräcka på 500 meter, ska strålen vara synlig på en lada som är 400 meter bort, men om du lyser på en lada som är 600 meter bort, ska strålen försvagas och inte nå fram till ladan. Kaststräckan beror på hur koncentrerad ljusstrålen är. Ficklampor med en mer fokuserad stråle, så kallade spotlights, kan nå längre än ficklampor med en bredare stråle, så kallade floodlights. Många ficklampor har också en funktion där man kan växla mellan spotlight och floodlight.

  Batteritid

  Drifttiden, eller hur länge du kan förvänta dig att lampans batteri ska fungera, mäts i timmar och minuter. Ju högre mängd lumen din lampa avger, desto lägre blir dess drifttid (och vice versa). En lampa med flera olika ljusstyrkor kommer att ha flera olika drifttidsklassificeringar.

  Hållbarhet & Väderskydd

  Det är viktigt att ha en pålitlig ficklampa när man jagar eftersom det kan vara svårt för utrustningen i tuffa förhållanden. För att hjälpa till att välja rätt ficklampa har vi gjort en lista med produkter som är kända för sin hållbarhet och väderbeständighet. Du vill inte ha en lampa som flimrar eller slås av när det regnar eller en som går sönder om du tappar den. Alla produkter på listan är byggda för att hålla utomhus och klara svåra förhållanden. En annan bra sak att titta på är IPX-klassningen, som visar hur vattentät en ficklampa är. Om du jagar i ett torrt område kan en IPX4-klassad lampa räcka, men om du jagar i ett vått och fuktigt område är det bättre att välja en med en högre IPX-klassning.

  Vikt & Storlek

  Som ultralätt vandrare och jägare är det viktigt att hålla vikten på min packning så låg som möjligt. Tung packning kan göra det svårt att röra sig och slösa bort energi. Därför är det viktigt att tänka på vikten på en ficklampa innan man väljer den. Leta efter en lampa med tillräckligt med lumen för din jakt och välj modeller som inte är för tunga. Ibland kan ett par gram inte verka som en stor skillnad, men det kan bli mycket om du ska gå långa sträckor i vildmarken.

  Fäste & Typ Av Eftersökslampa

  Jakt är tufft för utrustningen och det är viktigt att ha bra och hållbara ficklampor. Många eftersökslampor kan fästas direkt till ditt vapen, men det krävs att du har ett vapenfäste som är kompatibelt med din eftersökslampa. Det är bra att välja en ficklampa med ett smidigt och kompakt fäste för att det ska vara lättare att hantera under jakten. Det kan vara svårt att springa efter ett vildsvin i mörkret och med en otympligt fäste kan det göra situationen betydligt svårare än vad det behöver vara.

  Sammanfattningsvis Om Eftersökslampor

  Nu har vi gått igenom de bästa eftersökslamporna som vi har testat i vårt test, samt gett dig en övergriplig förståelse över de olika modellernas för- och nackdelar. Vi har framför allt utvärderat våra toppval utifrån de faktorer som vi nämnt i ovan köpguide, men ofta testar vi produkterna mot varandra i ett direkt test för att upptäcka styrkor och svagheter.

  Vi hoppas att du med hjälp av denna information kan ta ett mer informativt val ditt köp av eftersökslampa, oavsett vad dina personliga behov än må vara.

  Vår Testprocess

  Marknadsanalys

  01

  Vi använder ett AI-baserat analysverktyg för att söka igenom tusentals kundrecensioner på en rad olika webshoppar och marknadsplatser för att hitta klagomål och beröm.

  Vi samlar data från internationella aktörer såsom Amazon och Trustpilot, men även hos svenska aktörer såsom Pricerunner, Prisjakt såväl som specifika webshopar där produkterna säljs.

  Expertomdömen

  02

  Med många erfarenhet inom diverse olika fisketekniker och fiske runt om i Sverige och Europa har vi som tur tillgång till ett gäng erfarna fiskare som vi kan fråga närmare kring vad de tycker om utrustningen.

  Test Av Produkter

  03

  I vissa fall äger vi själva den utrustning som vi testat i denna guide, men om inte så är fallet försöker vi alltid få feedback direkt från någon som gör det. I vissa fall har vi också fått känna på produkten hos återförsäljare.