Bästa Hundpejl: Bäst i Test ([year])

SKRIVEN AV Hitta Jakt  |  Produktguide, Verktyg 

hundpejl-jakt

GPS-tekniken är en spektakulär prestation av mänsklig uppfinningsrikedom som vi inte kan tänka oss att leva utan, och den har förbättrat våra liv avsevärt - liksom våra pälsbekanta vänners. Med GPS-spårare för hundar vet vi nu exakt var de befinner sig ute på fältet eller om de har bestämt sig för att ta sig hemifrån.

När det gäller de bästa GPS-spårarna för hundar har hundägare många alternativ. Och med hård konkurrens på en redan het marknad som är skräddarsydd för att tillgodose olika behov hos dem som söker sällskap för hundar, kan det vid första anblicken vara skrämmande att hoppa in på den här scenen.

För mer bakgrundinformation inför ditt köp kan du kolla in vår köpguide.

1. Garmin Alpha 200i

Bäst i Test Hundpejl

Garmin Alpha 200i

SPECIFIKATIONER:

Typ: GPS-spårning

Uppdateringsintervall: 2.5 sekunder

Spårningsräckvidd: 14.4 km

Vikt: 280 gram

FÖRDELAR:

 • Mycket avancerad GPD-funktionalitet
 • Enkel och tydlig användning
 • Kan justeras helt utifrån dina behov
 • NACKDELAR:

  • Dyrare modell som inte inkluderar själva spårningshalsband

  Högkvalitativ GPS-enhet Som Kan Spåra Upp Till 20 Hundar

  För dem som redan är övertygade om att Garmin-produkter är bäst och som behöver en allt-i-ett-lösning för att spåra och träna sina hundar är Alpha 200i bättre än något annat alternativ på marknaden. Den är kompatibel med Garmin TT 15X-halsband som kan hålla upp till 8 timmars batteritid och har en räckvidd på 9 miles.

  Garmin har tagit de funktioner som gjorde Alpha 100 populär bland sina fans (se recensionen nedan) och åtgärdat enhetens mest utbredda svaghet: e-halsband/fältträning. För många av oss var den tidigare enhetens beroende av en pekskärm för att justera stimulansnivåerna en stor nackdel.

  Vi är särskilt imponerade av Alpha 200i:s effektiva aktivering, som vi tror kommer att tjäna jakthundsägare bäst genom att ge dem möjlighet att anpassa den till olika situationer. Det markera ett spelbyte för alla pekarhundens ägare som vanligen behöver tysta befallningar (e-halsband).

  Garmin har gjort Alpha 200i heltäckande genom att lägga till inReach-funktionen. Om du inte behöver den funktionen, kan du välja bort och spara pengar med Alpha 200 eller 100. Med en prenumerationstjänst från Garmin kan din enhet även fungera som satellitkommunikator för nödsituationer samt SOS-enhet.

  Vi upptäckte dock att dessa funktioner kräver en komplicerad installation och en brant inlärningskurva. Om du behöver avancerade kartläggningsfunktioner och vill att din enhet ska kunna göra allt, är Alpha 200i svår att slå.

  bäst i test logo dark

  2. WeHunt GPS Plus

  Bästa Hundpejl Som Med Mobilen

  WeHunt GPS Plus Hundpejl

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Mobil Spårning (2G/3G/4G)

  Uppdateringsintervall: 5 sekunder

  Spårningsräckvidd: -

  Vikt: 182 gram

  FÖRDELAR:

 • Mycket kompakt och lätt design
 • Enkel att använda direkt med app i telefonen
 • Trådlös laddning
 • NACKDELAR:

  • Behöver aktivera abonnemanget själv


  Liten Och Kompakt GPS-pejl Som Är Enkel Att Använda

  WeHunt GPS Plus är det perfekta hundspårningssystemet för dem som inte vill ha ett halsband, och de flesta användare använder appen direkt från sina telefoner. Detta hundövervakningssystem har skapats specifikt för att vara enkelt att använda på alla typer av smartphones efter att ha laddat ner sin applikation.

  Även om det är bekvämt måste du först aktivera ett abonnemang via det inbyggda SIM-kortet för att denna spårning ska fungera, vilket kan vara tråkigt om du inte är bekant med det och dessutom kostar extra. På plussidan finns dock ingen fysisk GPS-enhet inblandad - alla dina data kan hanteras med hjälp av inget annat än din mobiltelefon.

  Appen WeHunt är enkel att använda och koppla till din mobiltelefon via det mobila nätverket. När du har gjort det här kan du spåra din hund direkt från appen. Om dina jaktkamarater har samma enhet som dig, kan du lätt dela med dig av platsen för din hund och se var de andra befinner sig i appens fantastiska funktion!

  Är du på jakt efter en hundpejl som är prisvärd och kompakt, men har fortfarande funktioner för att snabbt spåra din hund? Då skulle WeHunt kunna vara det bästa valet. Tyvärr innehåller den inte flera funktioner som andra modeller erbjuder, men om ditt mest prioriterade syfte är att lokalisera din hund med minimal ansträngning så kan WeHunt leverera vad du behöver.

  3. Tracker Artemis Easy

  Bästa Hundpejl Med 4G

  Halsband Tracker Artemis Easy

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Mobil Spårning (2G/3G/4G)

  Uppdateringsintervall: 3 sekunder

  Spårningsräckvidd: -

  Vikt: 393 gram

  FÖRDELAR:

 • Använder sig av mobila nätverket
 • Väldigt lättanvänd app i mobilen
 • Bra batteritid
 • NACKDELAR:

  • Relativt dyr modell

  Effektiv Och Lättanvänd Hundpejl Med Spårning Över 4G

  Medan Garmin förlitar sig på GPS-spårning har Tracker valt att använda mobila nätverk för att lokalisera hundar i naturen. Enheten ansluts till 2G- eller 3G-nätverk och ger en exakt position direkt via appen som kan laddas ner till din telefon. På så sätt kan du utan ansträngning hålla koll på din lurviga vän, oavsett var han eller hon är på väg bort!

  Inom en snar framtid kommer detta nätverk att ersättas helt av 4G och den här modellen är redo att dra full nytta av det - en utmärkt långsiktig investering för dem som inte bara vill förlita sig på GPS. Täckningen är också anmärkningsvärd tack vare den interna integrerade antennen som sitter direkt i hundhalsbandet.

  Denna GPS-pejl är försedd med ett prenumerationsår på det installerade SIM-kortet, vilket gör att alla kan använda den direkt efter köp. Programvaran uppdateras ständigt och automatiskt så att du kan vara helt trygg i vetskapen om pejlen fungerar optimalt. Den har dessutom en laddningsbar batterikraft som håller betydligt bättre än batterieffekten från mobilappen man mestadels behöver installera. För optimal jaktkvalitet rekommenderas dock att ta med sig en powerbank/vevladdare när man planerar utflykt under längre tidsperioder!

  Vad Är En Hundpejl?

  En hundpejl är en enhet som ofta monteras på hundens halsband, eller fungerar själv som ett. Med den kan du spåra din pooch i realtid och följa deras position via GPS och tillgången till sin plats visas sedan upp direkt på mobilappen eller hemsidan. För att allting ska löpa smidigt ansluter de sig vanligtvis mot mobila näten eller internetnoder.

  Fördelar Med A tt Använda En Hundpejl

  När du är ute på jakt kan den största fördelen med ett spåringssystem för hundar vara att det snabbt identifierar din hunds position. Vissa GPS-halsband går dessutom längre och berättar om din hunds beteende, så som vilka trädbevuxna områden den besöker, hur ofta den rör sig samt när den skäller. Med enkelheten av spaning har jag aldrig behövt leta efter min jakthund lenge!

  Dessa enheter är utökningbara och gör det möjligt för dig att ansluta upp till ytterligare halsband, vilket ger er chansen att spåra flera hundar samtidigt. Vissa modeller har dessutom inbyggd e-halsband som visat sig särskilt nyttiga om du behöver träna din fågelhund från längre avstånd.

  En annan viktig aspekt med GPS-spaningen är hur tysta de är - de ljuder inte alls, och skrämmer på så vis aldrig bort djuren.

  Hundpejl - Köptips

  Om du överväger att köpa en hundpejl, finns det viktiga aspekter som bör beaktas. För att göra ditt beslut lite smidigare har vi fyll på den här guiden med alla nedslag som kan vara av intresse - från prestanda och utformning till pris. Så ta dig tid och använd guiden innan du bestämmer vilken typ av pejl som passar just din situation bäst!

  Användningsområde

  Att använda en hundpejl är det vanligaste sättet att spåra sin hund när man jagar, men vissa vill också ha ett alternativ som fungerar bra för friluftsaktiviteter utan koppel. Beroende på vilken typ av jakt du planerar att bedriva med din hund kan olika modeller passa bäst, så det lönar sig att ta reda på vilka funktioner som behövs innan du bestämmer dig för en modell.

  För att utnyttja fördelarna med din hundpejl, är det viktigt att vara uppmärksam på vilka typer av enheter som dina jaktkompisar använder. För de flesta av mina kollegor inom fågeljaktsfältet, ses Garmin-enheter ofta som ett bra alternativ. Jag har lärt mig mycket om olika typer av teknisk utrustning från dem under både innan och efter köpet - mer än någon annanstans! Genom att alla använder samma mönster kan vi arbeta ihop effektivare och spara tid genom att verkligen ha insyn i varandra's positioner samt deras hundar.

  Spårningsfunktion

  Om du saknar en GPS-lokaliserare eller helt enkelt undrar vilka typer som finns att välja mellan, bör du försiktigt ta reda på deras funktioner och tekniska system. Här tar vi ned det till grunderna:

  • Mobil spårning: För att spåra din hunds lokalisering använder sig Dessa av en GPS-enhet som fästs på halsbandet. Innehåller chipet mottar signaler från satelliter och bildar dina koordinater som sedan skickas till telefonen den är registrerad på eller ansluten till. Med mobilanslutning kan du se sin position via appar eller webbplatser utan problem.
  • Wi-Fi-spårare: Denna innovativa teknik fungerar som en mobilspårare, men använder sig av Wi-Fi för att lokalisera hunden eller modulenheten som sitter på halsbandet. Noggrannheten ökar tack vare de trådlösa nätverken och deras Wi-Fi torn i området. Detta ger stort utrymme till precision med positionsreferens!
  • GPS-spårare: Denna typ av spåraren är ofta utrustad med både en GPS-enhet och ett halsband. Den har ingen extra månadsavgift, utan är självstyrande. Det fungerar tack vare anslutning till satelliterna som finns via GPS samt den inbyggda anordningen - halsbandet. Av de ledande modellerna i denna genre stiger Garmin Alphas ranglistor bland kunderna.
  • Bluetooth-spårare: Dessa smarta halsband för kopplas enkelt till din smartphone, och kan sedan användas med appen för att själv övervaka både avståndet och riktningen ditt husdjur tar. De har begränsad räckvidd på grund av sin Bluetooth-anslutning istället för för mobilnätverket vilket gör dem perfekta vid kortare promenader!

  Avståndsspårning

  När du funderar på att köpa en spårningsutrustning till din hund är spårarens räckvidd viktig, särskilt om du tar med din hund på jakt. Om de till exempel råkar springa iväg flera hundra meter kan det vara svårt att hitta dem med traditionell Bluetooth-spårningsteknik; GPS-spårning gör dock detta problem mycket mer hanterbart!

  Längre spårningsavstånd är i allmänhet dyrare, men de är också en ovärderlig funktion om din hund skulle komma bort långt bort. Om du ändå vet med säkerhet att din hund håller sig nära dig även när du är ute på jakt kan det vara en bra idé att investera i en modell med lägre spårningsräckvidd - på så sätt sparar du pengar!

  Hållbarhet & Vattentålighet

  När du väljer ett GPS-halsband för din jakthund är det angeläget att se till att hållbarhet och skydd mot vatten har konstruerats in i bandet. Detta siktar på att garantera en lång livslängd, samtidigt som de utsatta förhållandena av tuffa miljöer uthålliga kan stanna borta från din hunds nya accessoar. Ett extra slitstarkt band kommer dessutom vara användbart om man ofta tar med sin pooch pannluggspromenader - oavsett motsatt regn eller simning.

  För att säkerställa att din jakthund alltid är under uppsikt och för att dess GPS-halsband ska fungera smidigt, kontinuerligt och i alla vädertyper, är det en användningen av ett robust och vattentätt halsband avgörande. Detta skyddar inte bara mot regn och snö, utan även de inre mekanismerna från fuktskador som kan leda till drastisk nedslitage.

  Batteritid

  Om du har en GPS-enhet för din hund, är det livsviktigt att den har ett batteri med lång räckvidd. Faktorn som avgör om du ska kunna spåra och rädda din hund vid nödsituationer handlar alltså till stor del om hur bra batteriet i pejlen presterar. Idag finns de flesta trackermodeller utrustade med inbyggda uppladdningsbara batterier som varierar beroende på deras kapacitet - från timmar till dagar per full laddning! Dock kan modellerna med mer avancerad teknologi och större batterikapacitet ofta innebära en prisuppgift mot motsvarande billigare alternativ.

  Kompatibilitet Med Mobila Appar 

  För att förbättra deras jaktupplevelse, har de mest erfarna jaktspårarna sina egna handhållna lokalisatorer. Med hjälp av dessa kan du spåra platser mer exakt och snabbare än någonsin tidigare! Förutom detta finns det vissa appar som tillhandahåller information om lokaliseringsuppspåret samt annan relaterad data. Noggrant inspektera den nuvarande kompatibiliteten med mobilappar innan du bestämmer dig för vilken modell som passar dig.

  Passform & Bekvämlighet

  När du ska välja GPS-tracker för att spåra din jakthunds position är det avgörande att tänka på komfort och passform. Ett bekvämt halsband sörjer för en behaglig upplevelse för din hund; man undviks irritationer som kan orsaka obehag.

  Om din hund upplever obehag eller irritation från sin spårare kan det leda till att den försöker ta bort den och därmed tappa kontrollen. Genom att välja en spårare som är bekväm och sitter säkert på plats, utan risk för att ramla av eller försvinna, ger du inte bara stor trygghet - din hund har även möjligheten att helt koncentrera sig på jakten istället för distraktioner.

  Storlek & Vikt

  Vi önskar att undvika situationer då den skrymmande hundpejlen irriterar din hund. Därför måste de vara tillräckligt komfortabla för att passa perfekt på deras halsband. Att välja en lätt och smidig modell har visat sig vara det bästa eftersom tyngden inte pressar ner nackkotorn, vilket minskar risken för att pejlen faller av helt. Likaså kan man minska belastningen som pejeln orsakar genom utformningens viktfördelning, samtidigt som man ger sin valp extra frihet!

  Packa ner enheten i din vandringsryggsäck eller jaktryggsäck? Inget problem! Ju mindre och lättare modeller är desto bättre, men du måste inte bekymra dig om storleken och vikten - de flesta hundpejlar är små nog att transporteras utan större besvär.

  Extra Funktionalitet

  Jaktspårare har ett otroligt antal användbara funktioner, vilket gör dem överlägsna vanliga hundspårare. Aktivitetsspårning är en speciell tillgång för jakthundar som du inte hittar på andra sorters spårarutrustning, och det kan dessutom finnas både online- och offlinekartor samt kalendrar inbyggda i din utrustning. Kom ihåg att innan du köper nya specialfunktioner ska du alltid undersöka om de verkligen passar dina behov!

  Sammanfattningsvis Om Hundpejlar

  Nu har vi gått igenom de bästa Hundepejlarna som vi har testat i vårt test, samt gett dig en övergriplig förståelse över de olika modellernas för- och nackdelar. Vi har framför allt utvärderat våra toppval utifrån de faktorer som vi nämnt i ovan köpguide, men ofta testar vi produkterna mot varandra i ett direkt test för att upptäcka styrkor och svagheter.

  Vi hoppas att du med hjälp av denna information kan ta ett mer informativt val ditt köp av hundpejl, oavsett vad dina personliga behov än må vara.

  Vår Testprocess

  Marknadsanalys

  01

  Vi använder ett AI-baserat analysverktyg för att söka igenom tusentals kundrecensioner på en rad olika webshoppar och marknadsplatser för att hitta klagomål och beröm.

  Vi samlar data från internationella aktörer såsom Amazon och Trustpilot, men även hos svenska aktörer såsom Pricerunner, Prisjakt såväl som specifika webshopar där produkterna säljs.

  Expertomdömen

  02

  Med många erfarenhet inom diverse olika fisketekniker och fiske runt om i Sverige och Europa har vi som tur tillgång till ett gäng erfarna fiskare som vi kan fråga närmare kring vad de tycker om utrustningen.

  Test Av Produkter

  03

  I vissa fall äger vi själva den utrustning som vi testat i denna guide, men om inte så är fallet försöker vi alltid få feedback direkt från någon som gör det. I vissa fall har vi också fått känna på produkten hos återförsäljare.