Bästa Kikare Med Avståndsmätare: Bäst i Test ([year])

SKRIVEN AV Hitta Jakt  |  Produktguide, Verktyg 

kikare avståndsmätare jakt natur

Kikare finns i en mängd olika storlekar, former och konfigurationer. Här fokuserar vi på den oöverträffade förträffligheten hos handhållna kikare med avståndsmätare - idealiska för att betrakta avlägsna objekt på nära håll, tydligt och detaljerat samt för att använda laseravståndsmätningsteknik för att fastställa exakt hur långt bort nämnda objekt befinner sig. Bildstabilisering, vattentäthet och kompakthet ger användarna ytterligare alternativ när de väljer sitt eget perfekta par!

Om du är en ivrig sjöbesökare, golfspelare, fågelskådare, jägare eller naturentusiast som vill ge din kikarexperiment en ny nivå - leta inte längre! Den här guiden hjälper dig att hitta den handhållna avståndsmätarkikare som bäst passar dina behov. Till skillnad från vanliga kikare mäter avståndsmätare avstånd och kan vara extremt användbara för utomhusaktiviteter. Vi går igenom några av de mest populära modellerna på marknaden just nu - så att du inte missar något!

För mer bakgrundinformation inför ditt köp kan du kolla in vår köpguide.

1. Zeiss Victory RF 10x42 Handkikare

Bäst i Test Kikare Med Avståndsmätare

Zeiss Victory RF 10x42 Handkikare

SPECIFIKATIONER:

Upptäcksavstånd: 2300m

Förstoring: 10x zoom

Linsdiameter: 42 mm

Vikt: 960 gram

FÖRDELAR:

 • Mycket precis avståndsmätare
 • Klarar vatten och fukt extremt väl
 • Mycket bra zoomförhållande
 • NACKDELAR:

 • Ganska dyr
 • Relativt otymplig
 • Användbar Handkikare Med Extremt Stark Avståndsmätare

  Fotografer, gläds! Carl Zeiss är känt för sin optiks överlägsna kvalitet - och nu släpper de ett par spektakulära avståndsmätare. Du får inte bara deras experttillverkade glaslinser, utan även en inbyggd laseravståndsmätare samt ett datorprogram med tillhörande smartphone-app. Upptäck oöverträffad klarhet och bekvämlighet redan idag med dessa revolutionerande nya enheter från Carl Zeiss.

  Trots den höga prislappen är ZEISS Victory RF 10x42 väl värt det tack vare sina anmärkningsvärda funktioner. Den har en automatisk justering av ljusstyrkan som sparar dig mycket tid i dina utomhusaktiviteter, plus Bluetooth-anslutning med ZEISS smartphone-appen där du kan lagra data om skjutvapen och ammunition - viktig information när du siktar över långa avstånd! Med den här avståndsmätarens omfattande ballistiska system till hands kan du vara säker på att varje skott som görs kommer att vara exakt och effektivt.

  Zeiss garanterar att deras avståndsmätare kan mäta upp till 2 300 meter i dagsljus. I paketet ingår både linsskydd och okularskydd för ytterligare skydd, och den är vattentät så du behöver inte oroa dig för att ditt dyra köp ska skadas av elementen. Om vi hade en begränsad budget men bara ville ha en kikare med avståndsmätare skulle Ziess Victory vara vårt förstahandsval utan tvekan - dessutom ingår även det 1xCR2-batteri som krävs!

  bäst i test logo dark

  2. Leica Geovid 10x42 HD-R 2700

  Näst Bäst i Test Kikare Med Avståndsmätare

  Leica Geovid 10x42 HD-R 2700

  SPECIFIKATIONER:

  Upptäcksavstånd: 2470m

  Förstoring: 8x zoom

  Linsdiameter: 50 mm

  Vikt: 975 gram

  FÖRDELAR:

 • Prisvärd toppmodell
 • Kraftfull avståndsmätare
 • Klarar många extrema miljöer
 • NACKDELAR:

 • Ganska otymplig
 • Prisvärd Avancerad Kikare Med Effektiv Avståndsmätare

  I början av 2022 presenterade Leica Geovid Pro, som verkligen är en klass för sig. Det är ett utmärkt exempel på en kompakt premiumkikare för exakt avståndsmätning. Med sin 42 millimeter objektivlins och 10x förstoring i kombination med ett brett synfält (FOV) uppfyller den alla krav! Stjärnfunktionen ligger dock i dess specialpatenterade prismer som kallas Perger-Porro-prismor; de tillåter maximal ljusöverföring samtidigt som de är effektivt väderskyddade i stil med takprismamodeller.

  Men det är inte allt! Geovid Pro innehåller också inre miljösensorer som känner av temperatur, tryck och fuktighet. Plus en integrerad kompass som kan importera vindavläsningar från andra källor eller läggas in manuellt. Alla dessa data sammanställs i enhetens inbyggda ballistikräknare som drivs av Applied Ballistics-programvaran som dessutom kan acceptera ytterligare information som ballistikprofiler via Bluetooth genom en särskild app.

  När du har importerat data sparar avståndsmätaren alla profiler för framtida användning - så du behöver inte ta med dig telefonen. Men om du har tillgång till den kan du använda avståndsmätaren i din app för att markera GPS-koordinater och ge exakt precision.

  Tyvärr har Leica-appen några begränsningar. Även om det är en exemplarisk programvara gör AB Ultralight endast beräkningar upp till 875 meter. För att dra nytta av utökade räckviddsfunktioner och större bildskärpa för skott på stora avstånd måste du köpa den uppgraderade versionen av antingen AB Sportsman eller Elite. Men med tanke på dess redan högkvalitativa karaktär är det något olyckligt att användarna måste betala extra för en uppgradering för att uppleva förbättrad prestanda med sin enhet.

  3. Pulsar Merger LRF XP50

  Bästa Termiska Kikare Med Avståndsmätare

  Pulsar Merger LRF XP50 Värmekikare Med Laseravståndsmätare

  SPECIFIKATIONER:

  Upptäcksavstånd: 1800m

  Förstoring: 8x zoom

  Linsdiameter: 50 mm

  Vikt: 800 gram

  FÖRDELAR:

 • Bästa värmesensorn på marknaden
 • Bild-i-bild funktion
 • Mycket bra zoomförhållande
 • NACKDELAR:

 • Dyr modell
 • Extremt Högkvalitativ Värmekikare Med Avancerad Laseravståndsmätare

  Pulsar har utan tvekan säkrat sin plats som branschledare inom termisk optik, och de förblir vår klara favorit när det gäller värmekameror. Detta bekräftas också av introduktionen av Pulsar Merger LRF XP50 som inte bara för in handhållen termisk teknik i en ny era utan gör det med elegans och överlägsen ergonomi. Deras engagemang för kvalitet genom förstklassiga komponenter och pålitlig prestanda lyser verkligen här!

  I mitten av varje termisk optik finns en kraftfull sensor med 640x480 pixlar som kan upptäcka temperaturskillnader så små som 25 millikelvins. För användarna innebär detta att du får uppleva exceptionell bildupplösning och måldetektering upp till 2 000 meter! För att förbättra dina bilder ytterligare har Pulsar tillverkat sin Merger LRF med en avancerad AMOLED-skärm som garanterar klarhet från kant till kant för alla bilder som tas.

  Pulsars termiska sensor är skyddad i ett IPX7-klassat vattentätt hölje av magnesiumlegering med gummibågar och en integrerad laseravståndsmätare som har en noggrannhet på upp till 1 000 meter! Dessutom går dess variabla digitala zoomförstoring upp till svindlande 20x. Du kan också enkelt ansluta den direkt till din telefon via Stream Vision 2-appen för omedelbar streaming av dina värmekamerainspelningar. Dessutom har du tillgång till åtta olika anpassningsbara färgpaletter i det interna gränssnittet för ökad effektivitet när du använder den här enheten.

  En av de mest underskattade funktionerna är den interna sensorn som optimerar batteritiden. När du lyfter enheten till ögonhöjd slås skärmen på utan fördröjning och stängs snabbt av när du tittar bort. Om värmekameror är nödvändiga för professionellt bruk eller fritidsbruk blir det mycket enklare att investera i den här produkten med tanke på dess batteritid på över 10 timmar och vattentäta hölje - så att det första ljuset aldrig fångar dig oförberedd!

  Kikare Med Avståndsmätare - Köptips

  Att känna till skillnaden mellan olika kikare och vad som gör en kikare bättre än en annan är nyckeln till att skaffa högkvalitativa avståndsmätare, eftersom de kan vara ganska kostsamma på grund av sin komplexa teknik. Här är flera av de mest oumbärliga funktionerna som du bör överväga innan du investerar i en kikare med inbyggda avståndsmätare.

  Optik

  När du köper en avståndsmätarkikare är det viktigt att komma ihåg att de mest exakta avläsningarna kommer från en kikare av god kvalitet. Om du vill ha optimala mätningar när du skannar avstånd ska du därför se till att ditt val av 8x-10x förstoring erbjuder stabilitet; mer än 10x och de blir svåra att stabilisera medan lägre förstoringar inte ger tillräcklig synlighet för djur på längre avstånd. För att undvika att behöva två par optik, välj klokt!

  Du vill vanligtvis ha större objektiv, eftersom ju större objektivet är, desto mer ljus släpper det in, vilket ger skarpare detaljer och gör det lättare att upptäcka djur. Dessutom leder bredare linser till ett större synfält, vilket är användbart på långa avstånd.

  Avståndsmätare

  Optiken bör fortfarande beaktas, men en högkvalitativ mätsökare är också värd att överväga. Något att tänka på innan du investerar i en sådan: hur ofta behöver du uppskatta avstånd längre än 1000 meter? Majoriteten av skyttarna kommer sällan att behöva sådana längder, särskilt när de engagerar mål. Dessutom kan det vara omöjligt att hålla händerna tillräckligt stadiga under längre perioder på större avstånd - något som även erfarna skyttar kämpar med!

  Om du letar efter en budgetvänlig avståndsmätare bör modeller som använder data från din omgivning för att beräkna kulans eller pilens bana strykas från listan. Även om den här funktionen vanligtvis ses i dyrare system är den inte nödvändig om kostnadseffektivitet är en prioritet.

  Ballistisk konfiguration

  Ballistisk information är viktig för alla jägare, eftersom den innehåller nödvändiga uppgifter om förhållanden som topografi, vindhastighet och vindriktning, temperatur, barometertryck och höjd - som alla kan påverka en framgångsrik jakt. Många överlägsna avståndsmätare gör det möjligt att göra ballistiska beräkningar inom 1700-1900 meter eller yards. Med dessa mätningar på plats finns det inte längre något inslag av gissningar i ditt skytte: bara jämn precision varje gång!

  Moderna avståndsmätare är utrustade med avancerad teknik och gör det mycket lättare att beräkna ballistik. Faktum är att felprocenten praktiskt taget elimineras när du använder en av dessa apparater!

  Kvalité av Data

  De moderna avståndsmätarna är oöverträffade när det gäller noggrannhet jämfört med sina föregångare, tack vare den snabba tekniska utvecklingen. Optiken har med tiden blivit både skarpare och mer exakt.

  När du är ute i naturen är precision ett måste. Lyckligtvis är dagens avståndsmätare utformade med avancerad optik och ballistiska kalkylatorer som ger avläsningar med en noggrannhet på upp till en halv meter! Med dessa enheter kan långdistansskytte på mindre mål göras utan problem - många har en imponerande kapacitet på över 1500 meter eller yards. Kraftfull datanoggrannhet bör inte underskattas; se till att din utrustning har denna viktiga funktion för optimal prestanda!

  Synfält

  Eftersom förstoring och synfält hänger ihop, kommer en högre förstoringsnivå att ge ett lägre synfält. För att illustrera detta ytterligare, om du väljer en avståndsmätare med 7x förstoring kan den ge ett synfält på upp till 350 meter - men 14x förstoring ger bara en täckning på mindre än 200 meter.

  Det är oundvikligt att kompromissa med synfältet (FoV) när man väljer en högre förstoring. Om du är en långdistansskytt kan det dock vara fördelaktigt att välja mer FoV än ökad förstoring. Dessutom kan det bli svårt att följa ditt mål genom objektivet vid större zoomar och detta är särskilt svårt när du har att göra med ostadiga händer. Även om det är lockande till sin natur kan det visa sig vara bättre för många ändamål att välja mindre zoomar än större förstoringar.

  Storlek & Vikt

  När du köper en kikare är storlek och vikt viktiga faktorer att ta hänsyn till. Om du köper en tyngre modell kan den vara för tung för att du lätt ska kunna bära den eller hålla den i en längre tid. Större versioner tenderar också att kräva en större investering.

  För backpackers och jägare som måste korsa långa sträckor med sin avståndsmätare i släptåg är lätta modeller överlägsna; att ha ett alternativ som passar i mindre dagsryggsäckar eller jaktryggsäckar är också alltid fördelaktigt!

  Hållbarhet

  Hållbarhet är en viktig egenskap för alla produkter, men har en särskild betydelse när det gäller apparater som används utomhus och i våta förhållanden. De mest avancerade avståndsmätarna på marknaden måste vara vattentäta och tåliga, annars blir de imma i fuktigt väder. De bör också ha starka skal: aluminium-, stål- eller magnesiumamalgam ger olika grader av vikt och styrka. Ett plastfodral bör aldrig väljas - bara ett fall för mycket kan orsaka sprickor eller böjningar som kan släppa in vatten i kikaren och leda till irreparabla skador.

  Du vill också ha en uppsättning med hållbara tillbehör, som en nackrem och ett fodral. Även om dessa ibland kan bytas ut, vill du ha tillbehör som håller länge för det pris du måste betala för en kikare för avståndsmätning.

  Sammanfattningsvis Om Kikare Med Avståndsmätare

  Nu har vi gått igenom de bästa kikare med avståndsmätare som vi har testat i vårt test, samt gett dig en övergriplig förståelse över de olika modellernas för- och nackdelar. Vi har framför allt utvärderat våra toppval utifrån de faktorer som vi nämnt i ovan köpguide, men ofta testar vi produkterna mot varandra i ett direkt test för att upptäcka styrkor och svagheter.

  Vi hoppas att du med hjälp av denna information kan ta ett mer informativt val ditt köp av kikare med avståndsmätare, oavsett vad dina personliga behov än må vara.

  Vår Testprocess

  Marknadsanalys

  01

  Vi använder ett AI-baserat analysverktyg för att söka igenom tusentals kundrecensioner på en rad olika webshoppar och marknadsplatser för att hitta klagomål och beröm.

  Vi samlar data från internationella aktörer såsom Amazon och Trustpilot, men även hos svenska aktörer såsom Pricerunner, Prisjakt såväl som specifika webshopar där produkterna säljs.

  Expertomdömen

  02

  Med många erfarenhet inom diverse olika fisketekniker och fiske runt om i Sverige och Europa har vi som tur tillgång till ett gäng erfarna fiskare som vi kan fråga närmare kring vad de tycker om utrustningen.

  Test Av Produkter

  03

  I vissa fall äger vi själva den utrustning som vi testat i denna guide, men om inte så är fallet försöker vi alltid få feedback direkt från någon som gör det. I vissa fall har vi också fått känna på produkten hos återförsäljare.