Bästa Lerduvekastare: Bäst i Test ([year])

SKRIVEN AV Hitta Jakt  |  Produktguide, Verktyg 

lerduvekastare-automatisk-elektricitet-12v

För att bli en lyckad jägare eller skytt måste du öva. Och det bästa sättet att göra det är genom att använda en lerduvekastare. Med lerduvekastare kan du träna för att förbättra din noggrannhet och reaktionstid, precis som de bästa skyttarna i världen har gjort genom att skjuta ner tusentals och åter tusentals lerduvor.

När det gäller valet av lerduvekastare finns det många olika alternativ beroende på dina preferenser och budget. Det hjälper om du tar dig tid att undersöka olika typer av kastare och hitta den som passar bäst för din specifika situation. Vår guide hjälper dig att navigera bland de olika tillgängliga modellerna så att du kan hitta den bästa lerduvekastaren för just dig!

För mer bakgrundinformation inför ditt köp kan du kolla in vår köpguide.

1. Champion Workhorse Electronic Trap

Bäst i Test Lerduvekastare

Champion-Workhorse-Electronic-Trap

SPECIFIKATIONER:

Typ: Elektrisk lerduvekastare

Kapacitet: 50 st duvor

Omladdningsfrekvens: 2.5 sekunder

FÖRDELAR:

 • Helt automatiskt styrd med flera inställningar
 • Stort magasin
 • Portabel design
 • NACKDELAR:

 • Dyrt alternativ
 • Kraftfull Och Effektiv Lerduvekastare Som Gör Allt Jobb Själv

  Champion Workhorse är den perfekta elektroniska lerduvekastaren för de som letar efter en smidig, användarvänlig maskin. Den har en imponerande maxmål på upp till 75 meter och ett avtagbart magasin som kan bära upp till 50 lerduvor. Den accepterar både standard- och internationella lerduvemått.

  Workhorse väger bara 32 pund, men erbjuder ändå otrolig prestanda med sin cykel på 2,5 sekunder och möjligheten att skjuta i tre olika vinkelinställningar. Förutom det är den drivs av ett 12 volts djupcykelbatteri och har en säkerhetsring för armens rörelse samt en utbytbar flygskena.

  Om du letar efter kraften hos liknande produkter, men i en mycket mer portabel form så är Workhorse det ultimata valet. Det faktum att det är lätt att ta isär för transport och förvaring gör den ytterligare mycket praktisk. Hitta din perfekta skyttesession med Champion Workhorses funktioner!

  bäst i test logo dark

  2. Gyttorp Birdshooter 2

  Bästa Manuella Lerduvekastare

  Gyttorp-Birdshooter-2

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Manuell lerduvekastare

  Kapacitet: 3 st duvor

  Omladdningsfrekvens: -

  FÖRDELAR:

 • Smidig och enkel att använda
 • Kan manipulera kastvinkeln
 • Prisvärd
 • NACKDELAR:

  • Kan inte ladda många duvor på samma gång

  Smidig Manuell Lerduvekastare För Dig Som Vill Kunna Kasta Själv

  Gyttorp's Birdhsooter-modell är ett klassiskt och pålitligt val när det gäller lerduvekastare. Med manuell utlösning behöver du bara spänna din kastare och dra i snöret för att släppa den - det gör det till en av de smidigare modellerna om du vill skjuta själv utan att använda elektronik.

  Du kan justera målhastigheten och dessutom stapla två måltavlor på varandra för att få dem att skiljas under flygningen. Det är väldigt praktiskt med den höga vinkelklämman som hindrar lerduvorna från att glida av, så att du kan skjuta mycket högt uppstigande mål.

  Gyttorp's Birdhooten är enkel att ställa upp och börja använda och till priset är den svårslagen på marknaden om du letar efter en effektiv modell men inte vill betala för mycket. Hitta din perfekta skyttesession med Gyttorps Birdhsooter-modell!

  3. Lerduvekastare Dubbel EZ-DT-40

  Bästa Billiga Handhållna Lerduvekastare

  Lerduvekastare-Dubbel-EZ-DT-40

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Handhållen lerduvekastare

  Kapacitet: 2 st duvor

  Omladdningsfrekvens: -

  FÖRDELAR:

 • Billigt alternativ
 • Kan kasta två lerduvor samtidigt
 • Portabel och lätt konstruktion
 • NACKDELAR:

  • Kräver att du kastar iväg duvorna själv

  Smidig Och Smart Handhållen Lerduvekastare För Enkel Träning

  Äldre modeller av handhållna lerduvekastare har ofta stött på problem med att de är svåra att använda. EZ-DT-40 förbättrar kastaren genom att införa ett gångjärn på armen, vilket gör det mycket enklare för både yngre, svagare och även höger- och vänsterhänta användare. Det är helt klart lättare att tillhandahålla två stycken samtidigt och du kan kasta duvor som är standardstorlek på mycket längre sträckor.

  EZ-DT-40 representerar en betydande förbättring jämfört med tidigare modeller, och om du letar efter en billig, portabel och effektiv manuell lerduvekastare är den ett utmärkt val! Hitta din perfekta skyttesession med EZ-DT-40!

  Lerduvekastare - Köptips

  Det finns en rad olika lerduvekastare på marknaden, alla med olika funktionalitet och till olika priser. Att veta mer specifikt vad det är du är ute efter, samt vad som åtskiljer sig de olika modellerna åt kan vara en bra idé för att säkerställa att du köper rätt modell för dina behov. Här är några av de viktigaste sakerna att tänka på.

  Typ Av Lerduvekastare

  En lerduvekastare är en arm som har en fjäder i slutet, och dess funktion baseras på detta princip. När du spänner armen sträcker du ut fjädern och när du släpper den knyter den ihop sig igen, vilket skapar den bågformade rörelsen som kastar målet.

  Du kan välja mellan manuella eller automatiska lerduvekastare, beroende på din skyttebehov. Manuella kastare måste laddas om varje gång men de ger dig större precision över hastigheten på målet och kan justeras för att kasta olika typer av lerduvor. Automatiska kastare drivs av batterier och har magasin som du kan ladda med upp till flera hundra mål. De ger stor flexibilitet att rikta målen både vertikalt och horisontellt.

  Oavsett vilken typ av kastare du väljer, är en lerduvekastare ett bra verktyg för alla skyttar - både nybörjare och erfarna!

  Manuella Lerduvekastare

  Manuella lerduvekastare är enkla och effektiva verktyg som används för att kasta lerduvor. De flesta manuell kastare har en arm med en fjäder som sträcker sig när spaken trycks in. När fjädern slappnar av, kastas målet ut i luften. De finns i två olika varianter - full-hack och ¾-hack. Med full-hack maskiner, måste du dra tillbaka spaken helt för att återställa maskinen mot fjäderns maximala styrka. ¾-hackmaskinerna har däremot en kopplingsmekanism eller ett kugghjul som endast fungerar åt ett håll, vilket gör det mycket lättare att återställa maskinen och minska trötthet orsakad av manuella maskiner.

  Oavsett om du vill börja träna eller titta på tävlingsskytte med lerduvor så kan du välja rätt modell för dina skyttebehov! Manuella lerduvekastare erbjuder mer kontroll och större riktningsförmåga jämfört med elektroniska modeller som ofta ger högre hastighet och storleksvariationer av målen. Se till att provskjuta båda typerna innan du bestämmer dig och ta din skyttesession till nya höjder!

  Automatiska Lerduvekastare

  Automatiska lerduvekastare är ett bra alternativ för skyttar som vill stegra sin upplevelse. De drivs vanligtvis av ett 12V-batteri och kan hålla flera lerduvor i magasinet.

  De kan utlösas på distans med en strömbrytare som har anslutits via tråd eller en trådlös inställning beroende på modellens design. Dessutom finns det alternativ som rör sig från sida till sida, upp och ner - och flera har funktioner som låter dig skjuta målen när du siktar själv.

  Autonoma lerduvekastare är ett utmärkt verktyg om du vill ta ditt skjutande till nya höjder! Justera hastighetsinställningarna och hoppa in i action för att prova på alla de kul spel som erbjuds med automatiska lerduvekastare!

  Bärbarhet

  Att välja en lerduvekastare är ett avgörande steg i att optimera upplevelsen vid skjutbanan. Tunga lerduvor måste kastas ut, så bärbarheten spelar en avgörande roll för valet av produkt.

  En portabel handkastare är det bästa alternativet om du planerar att resa mycket med din lerduvekastare och skjuta på olika platser. Fjäderkastare med handspänning är också relativt lätta att transportera, men först när du lägger till ett batteri blir den tung. Kommersiella maskiner vilar bäst på plats eller transporteres på en vagn på korta sträckor.

  Som skytt behöver du ta hänsyn till alla dessa faktorer noga innan du gör ditt val. Ta reda på vilken typ av terräng som kommer vara mest praktisk för din rörelsefrihet, samt se till att maskinen har de funktioner som behövs för att ge dig den precision och hastighet som du letar efter!

  Avstånd

  Kaststräckan är en av de viktigaste parametrarna för att avgöra kvalitén på en lerduvekastare. Om du letar efter variation bör du se till att kastaren har justerbar kaststräcka som kan anpassas efter dina behov. Ett varierat avstånd ger dig även möjligheten att skjuta på olika platser, även om tillgången till utrymme kan vara begränsad.

  Funktioner som avgör sträckan brukar ha steglös variator och mekanisk inställning för att hjälpa dig justera kaststräckans längd precis som du vill. Det bör också finnas alternativ för hastighet samt upp-och-ner-rörelse så att du kan träna din skytteförmåga ordentligt!

  Kapacitet

  När du letar efter en lerduvekastare ska du ha i åtanke att magasinstorleken kan ha stor betydelse för din totala upplevelse. Om magasinet är för litet så kanske du måste ladda om den hela tiden, till exempel efter bara några få skott, vilket kan vara tråkigt. Å andra sidan, om magasinet är alldeles för stort så blir det dyrt och dessutom drar det extra vikt som kan göra kastaren mer besvärlig att transportera. Se därför till att hitta en medelväg som ger dig tillräckligt med lerduvor men inte tömmer plånboken heller! Dessutom bör du ha i åtanke att inte bara lerduvekastaren själv kostar pengar, utan det finns också kostnaden för lerduvorna att ta hänsyn till.

  Hastighet Cid Omladdning

  Återladdningshastigheten, eller cykeltiden, spelar en roll när det gäller att avgöra kvaliteten på din lerduvekastare. Nivån på fördröjningen mellan avfyrningen av lerduvor kan variera från en till tre sekunder beroende på dina specifika krav och budget.

  Beroende på ditt behov kan du välja en lerduvekastare med olika intervallmöjligheter som är mer sofistikerade och dyrare. Om du använder dig av den här typen av maskiner professionellt så kanske de högre prislapparna ändå är värt investeringen. Om du dock bara ska ut och skjuta ibland kan du räcka med att investera i en billigare modell som har tillräckliga funktioner för just det!

  Montering & Installation

  När du letar efter en lerduvekastare är det viktigt att se till att monteringen är okomplicerad och att det finns tydliga instruktioner. Det kan bli mycket frustrerande om man måste tillbringa hela dagen på att bygga ihop kastaren innan man ens börjar skjuta! Låt dig inte luras av billiga modeller, där delarna ofta inte passar särskilt bra ihop, vilket leder till mer frustration. Istället bör du hålla dig till kraftiga material som ger en robust och säker kastare som tack vare denna egenskap kommer att hålla mycket längre.

  Vinkel

  Avkastningsvinkeln är den avgörande parametern för att bestämma hur högt lerduvorna skjuts upp i luften. Det är alltid en bra idé att investera i en maskin med flera olika alternativ, eftersom detta ger dig möjlighet att anpassa inställningarna beroende på plats och skicklighetsnivå som du har. Oavsett vilken nivå du befinner dig på så kan du alltid justera avkastningsvinkeln för att passa de skott som du övar.

  Sammanfattningsvis Om Lerduvekastare

  Nu har vi gått igenom de bästa lerduvekastarna som vi har testat i vårt test, samt gett dig en övergriplig förståelse över de olika modellernas för- och nackdelar. Vi har framför allt utvärderat våra toppval utifrån de faktorer som vi nämnt i ovan köpguide, men ofta testar vi produkterna mot varandra i ett direkt test för att upptäcka styrkor och svagheter.

  Vi hoppas att du med hjälp av denna information kan ta ett mer informativt val ditt köp av lerduvekastare, oavsett vad dina personliga behov än må vara.

  Vår Testprocess

  Marknadsanalys

  01

  Vi använder ett AI-baserat analysverktyg för att söka igenom tusentals kundrecensioner på en rad olika webshoppar och marknadsplatser för att hitta klagomål och beröm.

  Vi samlar data från internationella aktörer såsom Amazon och Trustpilot, men även hos svenska aktörer såsom Pricerunner, Prisjakt såväl som specifika webshopar där produkterna säljs.

  Expertomdömen

  02

  Med många erfarenhet inom diverse olika fisketekniker och fiske runt om i Sverige och Europa har vi som tur tillgång till ett gäng erfarna fiskare som vi kan fråga närmare kring vad de tycker om utrustningen.

  Test Av Produkter

  03

  I vissa fall äger vi själva den utrustning som vi testat i denna guide, men om inte så är fallet försöker vi alltid få feedback direkt från någon som gör det. I vissa fall har vi också fått känna på produkten hos återförsäljare.