Bästa Skytteglasögon: Bäst i Test ([year])

SKRIVEN AV Hitta Jakt  |  Verktyg, Produktguide 

skytteglasogon-farg-pa-linser

Skytteglasögon är ett måste för att skydda dina ögon från skjuturladdningar som kan uppstå. Det är viktigt att använda kvalitetsskyddande glasögon för bästa resultat och total skytteupplevelse. Skyddet och kvalitén på linserna har stor betydelse - det gäller att ha högkvalitativa linser som ger bättre klarhet samtidigt som de tonas med vissa färger för bättre kontrast mellan ljus och mörker.

Vi testade olika alternativ så att du ska hitta rätt skyddsglasögon, oavsett om du jagar, tävlar eller bara skjuter lite. Vi beaktar saker som säkerhetsbetyg, klarhet, komfort, pris och stil noggrant innan vi utser de bästa skytteglasögonen för olika användningsområden.

För mer bakgrundinformation inför ditt köp kan du kolla in vår köpguide.

1. Oakley Radar EV Path

Bäst i Test Skytteglasögon

Oakley-Radar

SPECIFIKATIONER:

Linsfärg: Orange (finns i flera färger)

Material: Polykarbonat

Vikt: 30 gram

FÖRDELAR:

 • Kommer i många olika färger och linskombinationer
 • Skyddar brett
 • Sitter otroligt bekvämt och tätt

NACKDELAR:

 • Dyr modell

Bekväma, Effektiva Polariserade Skytteglasögon i Hög Kvalitet

Oakley Radar EV Path är det bästa valet av skytteglasögon för skydd och bekvämlighet. De erbjuder ett mycket högt skydd tack vare deras prismatiska, fotokromatiska, polariserade eller receptbelagda linser. Med Oakley Radar EV Path har du de bästa glasögon som inte ser ut som skjutglasögon.

Oakley Radar EV Path ger dig tillgång till ett utökat synfält samtidigt som du har dina egna anpassningsmöjligheter. Priset på dessa glasögon är dock högre jämfört med många andra produkter på marknaden, men deras fantastiska kvalitét och bekvämlighet gör att det är det förstahandsvalet när det gäller skyddsglasögon som också ser bra ut.

bäst i test logo dark

2. Browning Claymasters

Näst Bäst i Test Skytteglasögon

Browning-Claymasters

SPECIFIKATIONER:

Linsfärg: Klar, gul, orange, brun, blå

Material: Polykarbonat

Vikt: 204 gram

FÖRDELAR:

 • Mycket prisvärda
 • Kommer med olika linser och tillbehör
 • Sitter bekvämt
 • NACKDELAR:

  • Tyngre modell

  Prisvärda Skytteglasögon Med Alla Tillbehör Du Behöver

  Browning Claymasters är ett prisvärt och mångsidigt alternativ på skytteglasögon. Du får fem linser i olika färger som ger skydd och justering utifrån miljön. Det kommer även med en bra passform, smidig band att ha runt nacken, en väska och påse för att förvara alla delar.

  Vikten är lite högre än exempelvis Oakley Radar men detta kompenseras av den bra kvalitén på bågarna samt de olika linserna som passar extra bra när du skjuter mot lerduvor. Browning Claymasters är helt klart ett av de bästa prisvärda valen då du blir levererad med all utrustning du kan behöva till ett rimligare pris!

  3. Edge Blade Runner

  Bästa Skytteglasögon För Hagelbössa

  Edge-Blade-Runner

  SPECIFIKATIONER:

  Linsfärg: Klara

  Material: Polykarbonat

  Vikt: 30 gram

  FÖRDELAR:

 • Diskret och snygg design
 • Tättsittande passform
 • Prisvärda
 • NACKDELAR:

  • Finns inte i andra linsfärger

  Mångsidiga Och Diskreta Skytteglasögon

  Edge Blade Runner är mångsidiga glasögon som passar till alla taktiska miljöer. Den flexibla svarta ramen har en bekväm passform och termoplastgummi på näsan för extra komfort.

  Glasögonens klara linser är utrustade med Vapor Shield-teknik och ger dig den ultimata antimörkläggningstekniken som aldrig immar sig från dimma eller andra väderförhållanden. De klara linserna fungerar dock inte lika bra i ljusa miljöer eftersom de inte finns i andra färger.

  Edge Blade Runner är diskret samtidigt som den effektiv, tack vare dess tajta tätning som skyddar dina ögon helt från smuts, fragment och annat som kan ta sig in mellan bågarna. Detta gör det perfekta för att använda när du skjuter med hagelbössor och liknade på nära håll.

  Skytteglasögon - Köptips

  Med ett stort utbud av skjutglasögon på marknaden kan det ibland vara svårt att veta vad man ska leta efter. Hos oss hittar du alltid dina behov för luftgevärsskydd när du handlar skyddsglasögon -här är några saker som bör tas i beaktande:

  Konstruktion & Material

  Skytteglasögon är ofta tillverkade av polykarbonat, ett material som uppfyller de nödvändiga säkerhetsnormerna. Polykarbonat är ett kraftfullt material som samtidigt är lättvikts och inte orsakar obehag under användning.

  Certifieringen på materialet är också viktig att titta på när du köper ett par skytteglasögon, för att se till att de håller måttet i reptålighet. Detta gör det enklare för dig att utvärdera glasögonens styrka, motståndskraft och vikt innan du köper dem.

  Linsfärg

  Skytteglasögon finns i en mängd olika färger, alla med olika användningsområden. Det är viktigt att ta hänsyn till färgvalet när du köper ett par skytteglasögon, eftersom det kan påverka din syn under skjutningen.

  Klara linser är vanligen standard och passar bäst i svagt ljus. Gula glasögon är också mycket populära och blockera blått ljus, som blå himmelsbländning eller dimma. Orangea glasögon fungerar också bra för att framhäva de orange eller röda färgerna på målet. Bärnstenslinser har dessutom den nyttan att de blockerar blått ljus samtidigt som de ger dig mer kontrast i svaga ljusförhållanden. Bruna glasögon har en liknande effekt men detta material erbjuder dessutom bra UV-skydd för dina ögon. Grå linser är perfekta solglasögon som erbjuder bra UV-skydd och minskar bländningen i starkt ljus. Slutligen kan blå/lila vara det perfekta alternativet för jakter eller skott mot trädkamouflage, eftersom de ger extra kontrast mellan grön och andra färger.

  Storlek & Passform

  Det är viktigt att se till att din skytteglasögon passar ordentligt. Inget är irriterande som obekväma glasögon som klämmer eller glider ned i ansiktet under användning. Försök hitta ett par skytteglasögon som täcker hela ansiktet och passar tryggt över näsan. Wraparound-glasögon ger ofta en tightare passform som får dem att sitta bekvämare, vilket kan vara det bästa alternativet för sport- eller taktiska skottssituationer.

  Receptglas & Skytteglasögon Med Skärpa, Antidimningsteknik

  Att hitta ett par passande skytteglasögon är viktigt för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen. Du kan investera i receptbelagda skyddsglasögon, men det är ofta lättare och billigare att använda glasögon som passar på dina vanliga glasögon. Se alltid till att du väljer det lättaste alternativet när det gäller skytteglasögon, eftersom tunga glasögon kan ge huvudvärk. Vissa skjutglasögon har en antidimmande beläggning som är perfekt för kalla eller fuktiga miljöer, medan andra har en reptålig beläggning som ger mer skydd mot repor.

  Sammanfattningsvis Om Skytteglasögon

  Nu har vi gått igenom de bästa skytteglasögonen som vi har testat i vårt test, samt gett dig en övergriplig förståelse över de olika modellernas för- och nackdelar. Vi har framför allt utvärderat våra toppval utifrån de faktorer som vi nämnt i ovan köpguide, men ofta testar vi produkterna mot varandra i ett direkt test för att upptäcka styrkor och svagheter.

  Vi hoppas att du med hjälp av denna information kan ta ett mer informativt val ditt köp av skytteglasögon, oavsett vad dina personliga behov än må vara.

  Vår Testprocess

  Marknadsanalys

  01

  Vi använder ett AI-baserat analysverktyg för att söka igenom tusentals kundrecensioner på en rad olika webshoppar och marknadsplatser för att hitta klagomål och beröm.

  Vi samlar data från internationella aktörer såsom Amazon och Trustpilot, men även hos svenska aktörer såsom Pricerunner, Prisjakt såväl som specifika webshopar där produkterna säljs.

  Expertomdömen

  02

  Med många erfarenhet inom diverse olika fisketekniker och fiske runt om i Sverige och Europa har vi som tur tillgång till ett gäng erfarna fiskare som vi kan fråga närmare kring vad de tycker om utrustningen.

  Test Av Produkter

  03

  I vissa fall äger vi själva den utrustning som vi testat i denna guide, men om inte så är fallet försöker vi alltid få feedback direkt från någon som gör det. I vissa fall har vi också fått känna på produkten hos återförsäljare.