Bästa Rödpunktsikte: Bäst i Test ([year])

SKRIVEN AV Hitta Jakt  |  Produktguide, Vapen 

rodpunktsikte-hagelbossa

Rödpunktsikte har slagit igenom på marknaden de senaste decennierna, ända sedan Aimpoint introducerade den första sikten tillbaka 1974. Om du är i marknaden för att köpa en rödpunktsikte har det aldrig funnits en bättre tidpunkt. Med billiga priser och ett stort urval av olika typer av sikten så finns det något som passar alla. Förr i tiden var detta inte möjligt, men numera kan skyttar hitta rödpunktsikte nästan överallt för att passa deras skjutbehov eller stil.

Innan du går och köper din rödpunktsikte, se bara till att göra din hemläxa. Med så många alternativ där ute kan det bli en svår uppgift att bestämma vilken rödpunktsikte som bäst passar dig!

För mer bakgrundinformation inför ditt köp kan du kolla in vår köpguide.

1. Aimpoint Pro

Bäst i Test Rödpunktsikte

Aimpoint-Pro-2MOA

SPECIFIKATIONER:

Punktstorlek: 2 MOA

Material: Aluminium

Förstoring: 1X

Vikt: 330 gram

FÖRDELAR:

 • Mycket bra ljusinställningar
 • Helt vattentät
 • Kvalitativ och hållbar konstruktion
 • NACKDELAR:

 • Dyrare modell
 • Fungerar bara med förstoringar från Aimpoint
 • Högkvalitativt Och Effektivt Rödpunktsikte Från Marknadsledarna Aimpoint

  Aimpoint var en pionjär in rödpunktsikte och deras Aimpoint PRO fortsätter den linjen med utmärkta resultat. Pro är byggt för att klara de hårda kraven i brottsbekämpning, men det är också ett utmärkt val för fritidsanvändning. Det är robust och kompakt, vattentätt upp till 45 meter, lågt batteriförbrukande och kan monteras på Picatinny-skenor med eller utan verktyg.

  Det som verkligen skiljer Pro från andra sikten är att det ger omedelbar syn på målet. Samtidigt som du håller båda ögonen öppna ser du genast en röd prick på målet - vilket ger snabbare första skottträffar med större självförtroende. Dock bör du vara beredd på att det kan kosta mer än andra alternativ som finns ute på marknaden. Men om du letar efter en otroligt höghållfast optik för jakt eller annat, då kan Aimpoint PRO vara exakt det du behöver!

  bäst i test logo dark

  2. Bushnell Trophy TRS-25

  Bästa Billiga Rödpunktsikte

  Bushnell-Trophy-TRS-25

  SPECIFIKATIONER:

  Punktstorlek: 3 MOA

  Material: Aluminium

  Förstoring: 1X

  Vikt: 102 gram

  FÖRDELAR:

 • Mycket prisvärt
 • Simpel användning
 • Vattentätt
 • NACKDELAR:

  • Inte samma höga kvalité som premium-modeller


  Billigt, Smidigt Och Effektivt Rödpunktsikte

  Bushnells Trophy TRS-25 är ett rödpunktsikte som levererar enastående prestanda vid ett lågt pris. Det är mycket lätt, med en vikt på bara 102 gram, och kan fästas på både gevär, pistol och hagelbössa.

  Dess rödpunkt mäter 3 MOA vilket betyder att det inte ger samma precision som en 1 MOA-punkt när du siktar på längre avstånd. Dock är det mer än tillfredsställande för de flesta situationer, från drevjakt till skjutning av rådjur eller älg.

  Det kommer med all nödvändig uppsättning för att installera det smidigt och använda det utan problem, vilket gör det till den perfekta modellen för den som provar på rödpunktsikte för första gången. Laffprislappen och den utmärkta prestandan kommer göra jaktturen mycket trevligare!

  3. Trijicon SRO2

  Bästa Rödpunktsikte För Jakt

  Trijicon-SRO2

  SPECIFIKATIONER:

  Punktstorlek: 1, 2.5, 5 MOA

  Material: Aluminium

  Förstoring: 1X

  Vikt: 45 gram

  FÖRDELAR:

 • Lätt och smidig konstruktion
 • Mycket klart sikte med brett synfält
 • Flera olika MOA-storlekar
 • NACKDELAR:

  • Dyrare modell

  Ultralätt Och Robust Rödpunktsikte Som Är Bra På Avstånd

  Trijicon har aldrig varit ett billigt märke, men dess produkter står för bästa kvalitet när det kommer till taktisk optik. Det senaste exemplet är SRO2 rödpunktsikte som rekommenderas för patrullutrustade pistoler.

  SRO2-siktet är otroligt användbart med dess anpassningsbarhet och olika storlekar på pricken från 1, 2,5 till 5. Likväl kan du ställa in siktet beroende på vilket avstånd du ska ta sikte från: lite längre håll med 1 i storlek eller drevjakt med hagelbössan och den mindre storleken.

  Konstruktionen är gjord i flygplansaluminium som ger en lätt, men slitstark optisk, som håller vattentillträde upp till 3 meter under ytan. Den solcellsdrivna pricken passar också sig automatiskt efter olika ljusförhållanden, och batteriet bör räcka hela 24 månader utan problem.

  Allting sammantaget gör Trijicon SRO2 rödpunktsikte till ett mycket populärt val tack vare dess slitstyrka, givna möjligheterna att anpassa sikte efter avstånd samt batteriets prestanda under lång tid.

  4. Vortex Venom

  Bästa Rödpunktsikte För Hagelgevär

  Vortex-Venom-6-MOA

  SPECIFIKATIONER:

  Punktstorlek: 6 MOA

  Material: Aluminium

  Förstoring: 1X

  Vikt: 31 gram

  FÖRDELAR:

 • Ultralätt
 • Perfekt för drevjaktsskytte
 • Automatisk ljusstyrka
 • NACKDELAR:

  • Batteriet kan krångla lite

  Lätt Och Smidigt Rödpunktsikte Optimalt För Drevjakt Och Hagelbössor

  Leder du ett liv som innebär konstant jakt? Venom Vortex sikte är det bästa alternativet för dig.

  Venom sikte ligger högst upp när det kommer till optisk prestanda, tack vare FMC-optik (Fully Multi-Coated) som ger maximalt möjligt ljusöverföring med minskad bländning. Dessutom har den också den innovativa beläggningen ArmorTek som skyddar linsen från repor, smuts och skråp.

  Det breda synfältfönstret erbjuder enastående upplösning och 6 MOA-punkten garanterar att du kommer på målet snabbare än någonsin. Den extremt lätta vikten på bara 31 gram gör den till ett idealisk val för drevjakt, tävlingar och andra skjutmiljöer med vikten på armalängds avstånd.

  Ljustyrkan kan ställas in mellan 10 intensitetsinställningar för skott i dagsljus eller ombyte av autoläge dvs Venoms senast innovation som anpassar sig automatiskt efter ljusförhållandena runtomkring dig.

  Med alla dagens innovationer kan det stundvis vara svårt att ha batterierna i ordning - Venom har tyvärr haft problem med sin batterikontakt samt passformen för täcklocken som lett till frustration. Trots detta är Venom Vortex fortfarande ett ypperligt sikte som passar olika vapen och situationer.

  5. Delta Optical Titanium HD

  Bästa Rödpunktsikte Med Förstoring

  Delta-Optical-Titanium-HD

  SPECIFIKATIONER:

  Punktstorlek: -

  Material: Aluminium

  Förstoring: 1-6X

  Vikt: 490 gram

  FÖRDELAR:

 • Mångsidigt kikarsikte
 • Bra upplösning
 • Lätt att använda
 • NACKDELAR:

 • Dyrare modell
 • Bara kompatibel med gevär
 • Klassiskt Kikarsikte Som Fungerar Nästan Lika Bra Som Rödpunktsikten

  Delta Optical Titanium HD sticker ut från andra rödpunktssikten med sin unika design, som förkroppsligar utseendet hos traditionella kikarsikten men ändå ger samma funktionalitet. Med en minsta förstoring på 1X som kan justeras till 6X i kombination med en rejäl ögonbox är detta sikte perfekt för både driven jakt och längre avstånd än vad du förväntar dig av ett klassiskt red dot sikte. Oavsett erfarenhetsnivå kommer användarna att finna det enkelt att snabbt justera inställningarna för önskat resultat.

  Delta Optical Titanium HD är en kompakt, robust design med flygplansaluminium och kompositmaterial som ger hög prestanda. Lämpliga för större gevär, passar de inte så mycket för handeldvapen. Trots priset har detta redskap många funktioner som gavner helheten - vilket garanterat uppfyller dina behov i allaslags användningsfall!

  Vad Är Ett Rödpunktsikte?

  Rödpunktssikten är ett optiskt sikte som används för att göra det lättare att träffa målet när du skjuter med ditt gevär, pistol eller hagelgevär. Med rödpunktsikte menas inte bara en röd punkt på framsidan av siktet; det sammanfattar också mer specifika typer av sikten som holografiska sikten, reflexsikten och prismasikten.

  Reflexsiktten har ett öppet system med ett litet ofta rektangulärt fönster man tittar igenom, men de finns även i sluten och rörliknande design. Båda typerna ger 1x förstoring och en pricka på målet, men skillnaderna finns i storlek, vikt och batteritid mellan de två stilarna.

  Prismatic-sigtekonstruktioner ser ut som optiska rörskiten och använder ett prisma för att ge upprätta bilder med högerriktning. De erbjuder allmän zoomning, vilket är bra för lite extra precision från lite längre avstånd. Noggrannheten när det gäller montering kommer dock alltid att vara avgörande; måtten på ögonavståndet/skopkammaren bör vara helt korrekta för en optimal prestanda!

  Rödpunktsikte - Köptips

  Rödpunktsikte är en utmärkt, lättanvänd sikt - bara peka och skjuta! Om du kan skymta den röda pricken hittar du ditt mål. Men det finns flera aspekter som bör vidtas i betraktande innan ett köp görs. Använder du din Rödpunktsikte för att skynda upp hastigheten och träffsäkerheten? Avser samma sikte nyttjas på alla avstånd, från mycket natt till extremt lång distans? Fundera på de avgrundsviktiga punkterna nedannom innan ni infriar investeringar med erat Rödpunktsiksystem.

  Nattseende/Mörkerseende

  Nattseende är en fängslande fråga. I de flesta fall rekommenderar jag att använda ett reflexsikte som har inställningar för nattljusstyrka om detta alternativ finns tillgängligt. Många reflexsikten marknadsförs som kompatibla med NVD, men denna påståenden kan vara lite missvisande och inte stödja alla typer av NVD-utrustning. För att säkerhetskopiera optimal prestanda, borde du istället investera i ett ordentligt nattsikte eller termisk kikkarsikte.

  Design

  Reflexsikten är en ganska vanlig optisk typ som används för att förbättra precis skjutning. De har två huvudsakliga typer, Aimpoint-liknande rörsikte och siktet med öppet glas. Båda erbjuder samma prestanda och liknande teknologi, men skiljer sig i design och synfält.

  Tub-siktets konstruktion är mer hållbar och tål stora mängder styrka jämfört med det öppna glaset, men det ger ett mindre synfält. Öppet glastub-sikte tar dock inte bort målet från synfältet så mycket som den tubformade typen gör, vilket kan vara en prioritering för vissa användare.

  Vilken type man föredrar sitter oftast i personens preferenser; de har delvis olika fördelar gentemot varandra och min personliga choose är den med det öppna glaset, men detta kan lätt förändras beroende på omständigheterna!

  Punktstorlek

  När det gäller val av punktstorlek för rödpunktsikte måste du väga de olika aspekterna mot varandra. Om du mest använder geväret på lite längre avstånd är en mindre prickstorlek som 2 MOA eller 4 MOA att föredra, då den minsta utströdda energin hjälper dig att träffa din target med större precision.

  På närmre avstånd är dock en större punktstorlek ofta den bästa lösningen - så som 5 MOA eller 12 MOA - speciellt när du skjuter runt hörn och bakom hinder. Kraften som krävs för att flytta pricken från den högra till den vänstra sidan tas bort genom att ha större punkter, vilket kan vara otroligt användbart vid snabb skytte. För jakt med hagelbössa är det vanligaste valet av punktstorlek 5MOA eller större, beroende på hur bekväma man är med synfältet.

  Synfält

  Synfältet hos ett rödpunktsikte är mycket viktigare än vad många tror. Det begränsar inte bara den tid du tittar på målområdet; det styr ofta hur effektivt ditt rödpunktsikte kommer att vara. Som en regel har oftast öppna reflexsikten det bredaste synfältet, men prismasikten finns också att fokusera tampen som tar behandling bort från linssystemet.

  Synfält kan också gälla storleken på reflektorplattan, vilket bestämmer delvis hur mycket av din sikt som blockeras. I fall av budgetreflexsikten ses ofta synfält som skalas ner - en alltför liten refleksionsyta mellan dig och målet kan påverka ditt måluppfattning negativt. Det är viktigt att undersöka noggrant vilken art av lins du använder innan du bestämmer dig för ett rödpunktsikte!

  Ögonavlastning

  Reflexsikten erbjuder obegränsad ögonfrihet, en funktion som inte finns hos andra typer av optik. Med obegränsad ögonfrihet kan du montera optiken var den passar bäst på vapnet och fortfarande få ett bra sikte. Att kunna använda samma reflexsikte på flera olika vapen utan att försvåra visuella begränsningar, är en stor fördel när det gäller rödpunktsikten.

  Ögonavlastning refererar till hur långt ögat måste vara från linsen för att se hela bilden, och detta är något som bara reflexsikten och holografiska rödpunktsikten har. Genom att smidigt byta utoptiken till ett annat vapen behåller du bekväma siktet och skjutprestandan, tack vare dessa fantastiska typer av optiker!

  Batteritid

  Batteritiden för rödpunktsikten varierar, beroende på tillverkaren och typen av optik. En högre kvalitet av optik kanske kräver större batterier som är tyngre, medan mindre optiker behöver mindre ström.

  Vanligtvis kan du se att annonserad batteritid ligger mellan 30 000-50 000 timmar, som är baserad på funktionsfel i den ljusstyrkan som tillverkaren har inställt. Andra funktioner kan dock dra mer ström, såsom maximala ljusinställningar och automatiska avstängningstider. För att spara batteri finns det ibland rörelseaktiverade funktioner som startar när vapnet rör sig.

  Material & Hållbarhet

  När du ska välja en rödpunktsikte är det bra att ta hänsyn till vilket material den är gjord av. Det bör vara starkt och slitstarkt för att kunna motstå extrem användning, samtidigt som det skyddar mot rost, korrosion eller andra typer av skador som kan uppkomma med tiden. Detta ger dig trygghet när du vinner på precisionen med din rödpunktsikte!


  Sammanfattningsvis Om Rödpunktsikte

  Nu har vi gått igenom de bästa rödpunktsiktena som vi har testat i vårt test, samt gett dig en övergriplig förståelse över de olika modellernas för- och nackdelar. Vi har framför allt utvärderat våra toppval utifrån de faktorer som vi nämnt i ovan köpguide, men ofta testar vi produkterna mot varandra i ett direkt test för att upptäcka styrkor och svagheter.

  Vi hoppas att du med hjälp av denna information kan ta ett mer informativt val ditt köp av rödpunktsikte, oavsett vad dina personliga behov än må vara.

  Vår Testprocess

  Marknadsanalys

  01

  Vi använder ett AI-baserat analysverktyg för att söka igenom tusentals kundrecensioner på en rad olika webshoppar och marknadsplatser för att hitta klagomål och beröm.

  Vi samlar data från internationella aktörer såsom Amazon och Trustpilot, men även hos svenska aktörer såsom Pricerunner, Prisjakt såväl som specifika webshopar där produkterna säljs.

  Expertomdömen

  02

  Med många erfarenhet inom diverse olika fisketekniker och fiske runt om i Sverige och Europa har vi som tur tillgång till ett gäng erfarna fiskare som vi kan fråga närmare kring vad de tycker om utrustningen.

  Test Av Produkter

  03

  I vissa fall äger vi själva den utrustning som vi testat i denna guide, men om inte så är fallet försöker vi alltid få feedback direkt från någon som gör det. I vissa fall har vi också fått känna på produkten hos återförsäljare.